Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


5 tipp a szép bőrért, arcért

2010.01.30

5 tipp a tiszta, szép arcbőrért
-Legyen gyönyörű az arcod!


Rendkívül fontos egy tininek, hogy szép legyen az arca. Ehhez viszont tisztán kell tartani azt. 


1.Mosd le a sminket! 
Nagyon fontos, hogy a sminked mindig le legyen mosva. Sok lány úgy van ezzel, hogy 'ó ráérek holnap', vagy 'vízzel is lejön', vagypedig 'nem is kell lemosni'. Ez nem így van. Ha szép arcot akarsz, elengedhetetlen, hogy smink nélküli legyen. Ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy ne sminkeld magad, hanem azt, hogy ha kivagy festve ahogy hazaérsz, első folgod legyen hogy lemosod! Nagyon fontos*
Ma már ezer meg ezer sminklemosó létezik, találd meg Te is a Te bőrtípusodhoz a megfelelőt! Szánj rá időt, ne napold el! :)


2.Tisztítsd le az arcod!
Minden drogériában és 'szépségápolási boltban' lehet kapni arctisztító gélt, tonikot. Vannak pattanáseltűntetők és tonikok is egyben. Én ezeket ajánlanám. Nemcsak lemossa az arcodról a ráragadt szennyeződéseket, hanem ápolja is, és eltünteti a pattanásokat, patti kezdeményeket. Nagyvárosiaknak még fontosabb a letörlés (lemosás) mert a környezetükben levő porok, gázok (mi nem látjuk őket) rátapadnak a bőrünkre, és eltömítik a pórusokat, így kialakulnak a pattanások. Este mosd le az arcod, és ne csak vízzel, mert az nem tisztítja le igazán! 

                

3.Radírozz!
Sok csajszi használ bőrradírt, ami jó is de Nektek elég egy héten egyszer. Ez is jót tesz a bőrnek ( de csak mértékkel ), hiszen az elhalt hámsejteket és a szennyeződéseket 'leradírozza' az arcodról. Először kend fel, hagyd rajta pár percig, majd alaposan mosd le! :)


4.Hidratálj!
Ha úgy érzed, vegyél egy jó minőségű éjszakai vagy nappali krémet, és krémezd be vele az arcod. Ezt nem kell lemosni, hagyd hogy beszívja a bőröd. Már egy-két nap múlva lehet érezni a puha bőrt. Válassz arcodnak megfelelőt! :)


5.Védd!
Nyáron nagyon fontos, az arc ápolása. Kend be mindig reggel mielőtt elindulsz valahova, hogy megvédd a káros sugaraktól, szennyeződésektől, így garantáltan szép arcod lesz!